• Metadata Vlaanderen
  •   Zoeken
  •   Kaart

Thermografie Antwerpen 2016

Download:   https://s3-ant1.antwerpen.be/prd-open-data-datatank/raster/Thermografie_Antwerpen.zip - https://s3-ant1.antwerpen.be/prd-open-data-datatank/raster/Thermografie_Antwerpen.zip Dit is  de basisdata voor de  dakisolatiekaart   op  http://antwerpen.duurzaamheidskaart.be - http://antwerpen.duurzaamheidskaart.be/ThermalMap/Home/Search  . Wat is thermografie? Thermografie is een meetmethode die gebruikt maakt van straling om temperatuur in kaart te brengen. Een thermografische camera 'leest' op die manier kleuren die voor het menselijke oog onzichtbaar zijn zoals ultraviolet of infrarood. Op zo'n thermografische kaart ontdekt u dan welke oppervlakken warm, of eerder koud waren op het moment van de opname. Voor een thermografische kaart wordt de temperatuur niet gemeten met een thermometer, maar aan de hand van warmtestraling. Warmte is immers energie, en die straalt uit. De meting gebeurt vanuit de lucht met een vliegtuig. Een thermografische camera meet de frequentie van de energie die de grond en de daken uitstralen. Bij een gelijkaardig verwarmingspatroon straalt een dak dat slecht geïsoleerd is veel energie uit en een dak dat goed is veel minder. Zo toont de kaart welke woningen warmte verliezen via het dak. De kaart geeft dus vooral informatie over daken die slecht geïsoleerd zijn en warmte verliezen. Lijkt het op de kaart of uw dak geen of weinig warmte verliest? Dan moet u toch goed de situatie kennen van het moment van de opname. Werd de ruimte onder uw dak niet verwarmd, dan is er ook geen warmteverlies en wil dit niet automatisch zeggen dat uw dak goed geïsoleerd is! Wanneer is de thermofoto genomen? De thermografische kaart die u op www.zoominopuwdak.be ziet, geeft een indicatie van het warmteverlies van de daken op het ogenblik dat de opnames gebeurden: drie koude nachten in februari en maart van 2016. Deze kaart is een momentopname en geen absoluut wetenschappelijk instrument. De thermofoto is een gezamenlijk project van 7 steden en gemeenten in de omgeving van Antwerpen.

Dataset

Basisinformatie

Titel Thermografie Antwerpen 2016
Beschrijving Download:   https://s3-ant1.antwerpen.be/prd-open-data-datatank/raster/Thermografie_Antwerpen.zip - https://s3-ant1.antwerpen.be/prd-open-data-datatank/raster/Thermografie_Antwerpen.zip Dit is  de basisdata voor de  dakisolatiekaart   op  http://antwerpen.duurzaamheidskaart.be - http://antwerpen.duurzaamheidskaart.be/ThermalMap/Home/Search  . Wat is thermografie? Thermografie is een meetmethode die gebruikt maakt van straling om temperatuur in kaart te brengen. Een thermografische camera 'leest' op die manier kleuren die voor het menselijke oog onzichtbaar zijn zoals ultraviolet of infrarood. Op zo'n thermografische kaart ontdekt u dan welke oppervlakken warm, of eerder koud waren op het moment van de opname. Voor een thermografische kaart wordt de temperatuur niet gemeten met een thermometer, maar aan de hand van warmtestraling. Warmte is immers energie, en die straalt uit. De meting gebeurt vanuit de lucht met een vliegtuig. Een thermografische camera meet de frequentie van de energie die de grond en de daken uitstralen. Bij een gelijkaardig verwarmingspatroon straalt een dak dat slecht geïsoleerd is veel energie uit en een dak dat goed is veel minder. Zo toont de kaart welke woningen warmte verliezen via het dak. De kaart geeft dus vooral informatie over daken die slecht geïsoleerd zijn en warmte verliezen. Lijkt het op de kaart of uw dak geen of weinig warmte verliest? Dan moet u toch goed de situatie kennen van het moment van de opname. Werd de ruimte onder uw dak niet verwarmd, dan is er ook geen warmteverlies en wil dit niet automatisch zeggen dat uw dak goed geïsoleerd is! Wanneer is de thermofoto genomen? De thermografische kaart die u op www.zoominopuwdak.be ziet, geeft een indicatie van het warmteverlies van de daken op het ogenblik dat de opnames gebeurden: drie koude nachten in februari en maart van 2016. Deze kaart is een momentopname en geen absoluut wetenschappelijk instrument. De thermofoto is een gezamenlijk project van 7 steden en gemeenten in de omgeving van Antwerpen.
Uitgever
Naam Stad Antwerpen
Trefwoord
Antwerpen
Identificator https://www.arcgis.com/home/item.html?id=71188b417a864ca1ac216db53fe9969b

Metadata DCAT

Statuut Vlaamse Open data
Thema

Versie informatie

Wijzigingsdatum 2021-12-16T13:11:15.000Z
Publicatiedatum 2019-08-27T12:12:57.000Z

Gebruiksinformatie

Contactinformatie
URI https://www.antwerpen.be/info/open-data-stad-antwerpen
vcard:fn opendatabeheer
Toegankelijkheid

Extra informatie

Taal http://publications.europa.eu/resource/authority/language/NLD
 

Distributies

Distributie

Titel ArcGIS GeoService
Beschrijving Esri REST
URL https://s3-ant1.antwerpen.be/prd-open-data-datatank/raster/Thermografie_Antwerpen.zip
Formaat http://publications.europa.eu/resource/authority/file-type/JSON

Distributie

Titel ArcGIS Hub Dataset
Beschrijving Web Page
URL https://portaal-stadantwerpen.opendata.arcgis.com/documents/stadAntwerpen::thermografie-antwerpen-2016
Formaat http://publications.europa.eu/resource/authority/file-type/HTML
 

Record

Cataloog record

Identificator 01344ad6-c82b-3670-b11c-6b71a1ffa9d9
Wijzigingsdatum 2024-02-25T02:00:19.844Z

Conformiteit met standaard

Titel Dcat-ap-vl
Beschrijving Dit applicatieprofiel beschrijft Open Data Catalogi in Vlaanderen. DCAT-AP Vlaanderen (DCAT-AP VL) is een verdere specialisatie van DCAT-AP. De applicatie waarop dit profiel betrekking heeft is een Open Data Portaal in Vlaanderen. Open Data portalen zijn catalogussen van Open Data datasets. Ze hebben als belangrijkste doelstelling het vindbaar maken van data en hierdoor het hergebruik ervan te stimuleren. Open Data portalen vervullen een centrale rol in de overheidsopdracht om de toegankelijkheid tot overheidsinformatie te realiseren. Met dit applicatieprofiel bevorderen we de uniformiteit van de beschikbare informatie over datasets. Tevens vereenvoudigen we het aggregatie proces van meerdere Open Data Catalogi. Dit document bevat de verplichte elementen en bijkomende elementen waarover DCAT-AP Vlaanderen een uitspraak doet. Aanbevolen en optionele informatie waarvoor geen bijkomende afspraken in de context van DCAT-AP Vlaanderen zijn, zijn niet opgenomen in dit document. Hiervoor verwijzen we naar de DCAT-AP specificatie zelf.
Versie 2.0
 


Verzorgd door

Toegang tot het portaal
Lees hier de volle details en krijg toegang tot de data.




  •   Over
  •   Github
  •