• Metadata Vlaanderen
  •  
  •  
  •  

Sensordata Internet Of Water - observations (niet-gevalideerde data)

Deze service omvat de metingen (‘observations’) op het Internet Of Water sensornetwerk. Het gaat om real time data van temperatuur en conductiviteit volgens het OSLO waterkwaliteitsprofiel en volgt de LDES specificatie. Het Internet of Water is een projectmatige samenwerking is tussen De Watergroep, Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij, met ondersteuning van IMEC en VITO. Het gaat om niet-gevalideerde projectdata. De ervaring en inzichten van het Interne of Water project zullen later geïntegreerd worden in een meer alomvattende IoT strategie, waarbij vermoedelijk ook de datastromen zullen worden aangepast. Hier volgt een projectomschrijving van Internet of Water: Een netwerk van sensoren meet op specifiek gekozen locaties realtime kwaliteitsparameters voor diverse watersoorten. Met Internet of Water Flanders bieden we alle waterbeheerders een realtime opvolging van specifieke indicatoren over hun waterkwaliteit. Dat zorgt voor nieuwe inzichten en meer flexibiliteit en uiteindelijk ook voor een optimaler beheer. De permanente datastroom afkomstig van de sensoren is een optimale voeding voor algoritmes en hydrologische modellen. Beheerders van onze waterbronnen kunnen daarop inspelen bij waterinname, het leveren en hergebruiken van gezuiverd afvalwater en hemelwater, het hergebruik van effluent voor irrigatie, het oppompen van water in kanalen, de inrichting van nieuwe bufferbekkens, … Concreet kunnen we belangrijke wateruitdagingen waar Vlaanderen mee kampt in de komende jaren sneller en gerichter aanpakken: verzilting en lozingen op oppervlaktewater.

owner : {{md.getOwnername()}}

{{'mdStatusRecord' | translate}}: {{('mdStatus-' + md.mdStatus) | translate}}
  • Dataset
  • Distributies
  • Service
  • Record

    Service

    Basisinformatie

     
    titel Sensordata Internet Of Water - observations (niet-gevalideerde data)
    beschrijving Deze service omvat de metingen (‘observations’) op het Internet Of Water sensornetwerk. Het gaat om real time data van temperatuur en conductiviteit volgens het OSLO waterkwaliteitsprofiel en volgt de LDES specificatie. Het Internet of Water is een projectmatige samenwerking is tussen De Watergroep, Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij, met ondersteuning van IMEC en VITO. Het gaat om niet-gevalideerde projectdata. De ervaring en inzichten van het Interne of Water project zullen later geïntegreerd worden in een meer alomvattende IoT strategie, waarbij vermoedelijk ook de datastromen zullen worden aangepast. Hier volgt een projectomschrijving van Internet of Water: Een netwerk van sensoren meet op specifiek gekozen locaties realtime kwaliteitsparameters voor diverse watersoorten. Met Internet of Water Flanders bieden we alle waterbeheerders een realtime opvolging van specifieke indicatoren over hun waterkwaliteit. Dat zorgt voor nieuwe inzichten en meer flexibiliteit en uiteindelijk ook voor een optimaler beheer. De permanente datastroom afkomstig van de sensoren is een optimale voeding voor algoritmes en hydrologische modellen. Beheerders van onze waterbronnen kunnen daarop inspelen bij waterinname, het leveren en hergebruiken van gezuiverd afvalwater en hemelwater, het hergebruik van effluent voor irrigatie, het oppompen van water in kanalen, de inrichting van nieuwe bufferbekkens, … Concreet kunnen we belangrijke wateruitdagingen waar Vlaanderen mee kampt in de komende jaren sneller en gerichter aanpakken: verzilting en lozingen op oppervlaktewater.
    uitgever
    naam Vlaamse Overheid - Vlaamse Milieumaatschappij
    type Regionaal bestuur
    endpointURL https://apim-iow-apimanagement.azure-api.net/ldes/water-quality-observations-by-time
    endpointbeschrijving https://apim-iow-apimanagement.azure-api.net/ldes/water-quality-observations-by-time
    biedt informatie aan over https://metadata.vlaanderen.be/srv/dut/catalog.search#/metadata/dece41ba-60cb-43da-a1f1-2644477714fd
    trefwoord
    LDES |
    Internet of water |
    waterkwaliteit |
    IoT |
    sensor |
    conductiviteit |
    temperatuur
    Statuut Vlaamse Open data Service | Kosteloos
    thema Milieu | Overheid en publieke sector
    identificator 343b061c-1ab0-482f-b5d4-61ba9ddb32cc

    Versie informatie

     
    versie v1

    Gebruiksinformatie

     
    contactinformatie
    naam contactpunt Vlaamse Milieumaatschappij
    adres
    straat en huisnummer Dokter de Moorstraat 24-26
    gemeente Aalst
    postcode 9300
    land België
    e-mail info@vmm.be
    telefoonnummer 053 72 62 10
    landingspagina www.vmm.be

    Service informatie

     
    levensfase live
    ontwikkelingstoestand productie
    toegankelijkheid Toegang zonder voorwaarden
    licentie
    URI https://data.vlaanderen.be/doc/licentie/modellicentie-gratis-hergebruik/v1.0
    type Verplichte bronvermelding
    titel Licentie modellicentie-gratis-hergebruik/v1.0
    beschrijving Hergebruik is geregeld d.m.v. de Modellicentie voor gratis hergebruik (cfr Titel II, hoofdstuk 4 van het Bestuursdecreet). Elk commercieel of niet-commercieel hergebruik voor onbepaalde duur is toegelaten, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Als enige gebruiksvoorwaarde geldt een bronvermeldingsplicht.
    identificator data.vlaanderen.be/doc/licentie/modellicentie-gratis-hergebruik/v1.0

    Extra informatie

     
    taal Nederlands
    conform aan protocol
    URI https://data.vlaanderen.be/id/concept/dataserviceprotocol/LDES
    titel LDES-specificatie
    beschrijving De LDES-specificatie laat toe een collectie van onveranderlijke objecten te beschrijven .De beschrijving van de items in de event stream gebruikt de TREE specificatie.

    Record

    Catalog record

     
    identificator ca0949bf-7e50-46dc-b6ec-1eca52e32206
    wijzigingsdatum 2023-04-27

    Conformiteit met standaard

     
    titel Dcat-ap-vl
    beschrijving Dit applicatieprofiel beschrijft Open Data Catalogi in Vlaanderen. DCAT-AP Vlaanderen (DCAT-AP VL) is een verdere specialisatie van DCAT-AP. De applicatie waarop dit profiel betrekking heeft is een Open Data Portaal in Vlaanderen. Open Data portalen zijn catalogussen van Open Data datasets. Ze hebben als belangrijkste doelstelling het vindbaar maken van data en hierdoor het hergebruik ervan te stimuleren. Open Data portalen vervullen een centrale rol in de overheidsopdracht om de toegankelijkheid tot overheidsinformatie te realiseren. Met dit applicatieprofiel bevorderen we de uniformiteit van de beschikbare informatie over datasets. Tevens vereenvoudigen we het aggregatie proces van meerdere Open Data Catalogi. Dit document bevat de verplichte elementen en bijkomende elementen waarover DCAT-AP Vlaanderen een uitspraak doet. Aanbevolen en optionele informatie waarvoor geen bijkomende afspraken in de context van DCAT-AP Vlaanderen zijn, zijn niet opgenomen in dit document. Hiervoor verwijzen we naar de DCAT-AP specificatie zelf.
    versie 2.0

Overviews

Provided by

Deel op sociale sites

Gerelateerde bronnen

Not available